עו"ד לענייני הגירה הוא עו"ד אשר מתמחה במגוון נושאים בתחומי ההגירה השונים. מטרתם של עורכי הדין להגירה היא לעזור לאנשים פרטיים או לעזור לארגונים שונים בנושא הגירה בכל רחבי העולם. דוגמאות לכך הן למשל על השגת ויזה לעובדים בחברה מסוימת, ויזות לפליטים ומבקשי מקלט מדיני, ויזות סטודנט, עזרה לזוכים בהגרלות הגרין קארד וכו'.

עורך דין הגירה

עורכי דין לענייני הגירה מסייעים ללקוחות שלהם בפתרון בעיות שונות. לדוגמה: סטודנטים שמתקשים לחדש את ויזת הלימודים שלהם, עדיף שיפנו לקבל סיוע מעורך דין מומחה לענייני הגירה. דוגמה נוספת היא פנייה לעורך דין במקרה שאנשים נשפטים על ביצוע של מגוון עבירות הגירה כמו שהייה בלתי חוקית. שהייה בלתי חוקית יכולה להיות תחילתה בויזה שניתנה לאדם אך הוא נשאר לאחר הזמן שרשום בויזה. התייעצות עם עורך דין לענייני הגירה תאפשר למצוא פתרון לבעיות שבפניהן אתם עומדים.

יום עבודתו של עורך דין לענייני הגירה שונה מקודמו. יום אחד אתה תוכל להיות גדוש בפגישות מול לקוחות ובמסגרת הפגישות הללו, עורך הדין יעסוק בקשת רחבה של נושאים. מצד שני, ביום למחרת עורך הדין עלול לעסוק רק בבדיקה של טפסים, הגרלות גרין קארד וכו'. כמו כן, יכול להיות שיום אחד עורך הדין יעסוק רק במתן תשובות לשאלות של לקוחות על מנת להכין אותם לראיונות מול קצין הגירה או מול השגרירות.

תפקידו של  עורך דין לענייני הגירה הוא להקשיב ולהאזין באמת לבקשות לקוחותיו, ולבדוק ולהמליץ על פתרונות מתאימים לבעיה. זוהי אחריותו המלאה של  עורכי הדין לענייני הגירה להשיג את המסמכים הדרושים ומילוי הטפסים שנדרשים למילוי הבקשה והגשת הבקשה לרשות הרלוונטית, בין אם זה הגירה, מחלקת המדינה או כל משרד ממשלתי אחר.

עורך דין לענייני הגירה – ארצות הברית

יש מספר רב של סוגי ויזות לארצות הברית, וחוקי ההגירה בארצות הברית קובעים בחוק את תנאי הסף לשליחת הבקשה לכל סוג של ויזה. אם המבקש לויזה עומד בתנאי הסף, תוענק לו הויזה כאשר הוא יוכיח את כל מה שצריך וישלם את האגרות, וזאת כמובן אם אין מניעה אחרת למתן הויזה. ויזות בארצות הברית מונפקות על ידי שגרירויות ארצות הברית ברחבי העולם.

כפי שנאמר, יש מספר סוגים של ויזות. למשל, יש ויזת ביקור בארצות הברית שניתנת לדיפלומטים, עובדי חברות תעופה, סטודנטים, כתבים ועוד. יש גם ויזה למטרת עבודה בארצות הברית והיא ויזה שיכולה להיות זמנית או קבועה, והיא ניתנת לקרובי משפחה מדרגה ראשונה של מי שאזרח ארצות הברית. כמו כן, יש גם ויזת הגירה למטרת איחוד משפחות. כמו כן, יש גם ויזות ארעיות שמאפשרות מספר פעולות או מטרות והיא נקראת "ויזה רגילה" והיא נחשבת מסוג B1   או B2.

נקבע בחוק שכל אדם שמבקש ויזה רגילה (ארעית), עליו יהיה נטל ההוכחה להוכיח שכוונתו היא לא להגר לארצות הברית. מבקש הויזה הזו צריך לשכנע ולהביא ראיות שיש לו מרכז חיים במקום מגוריו, יחד עם בדיקת מצב משפחתי, מקצוע, עבודה מסודרת, נכסים וכו'. כל אלו יכולים להעיד על מרכז חיים. יש לציין שהקונסול ישתכנע ממכלול הנסיבות ולא ממשהו ספציפי. הקונסול הוא המחליט ואין לערער עליו (אפילו לא בבית המשפט). ולכן, הרבה פעמים צעירים הם מסורבי ויזה וזאת כי הם לא יכולים להוכיח את מרכז חייו בארץ.

סוגי אשרות הגירה לארה”ב

  • גרין קארד (תושבות קבע).
  • גרין קארד על בסיס קשרי משפחה (איחוד משפחות).
  • מתן ויזה ל מעמד חוקי וקבוע (תושבות קבע או אזרחות) שניתן מכוח בן משפחה בעל גרין קארד, בעל תושבות קבע או אזרחות של ארצות הברית. לדוג': הורה, בן זוג וכו'.
  • גרין קארד על בסיס תעסוקה (EB-1,EB-2) – בארצות הברית יש 5 סוגים של ויזות ותושבות קבע על בסיס תעסוקה. האשרות הללו מסומנים EB-1 עד EB-5. מדובר בדרך כלל על מנהלים או בכירים בחברות, אנשים בעלי תואר מתקדם, אנשי דת וכו'. על עורך הדין לענייני הגירה בארה"ב לבדוק למענכם את כל המסלולים האפשריים ואם תמצאו זכאים, על עורך הדין לענייני הגירה להגיש עבורכם בקשה מתאימה לתושבות קבע על בסיס תעסוקה או ויזת עסקים לארה"ב.
  • גרין קארד על בסיס השקעה כספית (EB-5) – ויזת משקיעים שמאפשרת לקבל מעמד של תושב קבע בארצות הברית על ידי השקעה כספית שהמבקש ביצע בכלכלה בארצות הברית. המטרה היא להחיות את השוק המקומי ולתת תמריץ לכך. האשרה תינתן לאחר השקעה של מעל מיליון דולר בעסק בארצות הברית או 500 אלף דולר באזור תעסוקה מסוים.  כמו כן, ההשקעה חייבת להביא 10 משרות לעובדים בארצות הברית.
  • גרין קארד על בסיס הגרלה – הגרלת הגרין קארד האמריקאית נוצרה כדי להגדיל את הפלורליזם החברתי בארצות הברית. ההגרלה מתקיימת פעם אחת בשנה ובמהלכה 50 אלף משתתפים, יקבלו גרין קארד. המשתתפים צריכים למלא את הבקשה שלהם כחצי שנה לפני (ההגרלה מתבצעת בדרך כלל בחודש מאי, ולכן הם צריכים למלא את הטפסים בערך באזור נובמבר או דצמבר). בדרך כלל, יהיו כמאה אלף זוכים וזאת מתוך הנחה שרק חצי מהם יוכלו לסיים את התהליך. למעשה, הזוכים לא מקבלים גרין קארד אלא הם זוכים באפשרות להגיש בקשה לגרין קארד ללא קרוב משפחה או מעסיק.

אשרות שלא לצורך הגירה

  • אשרות עבודה – אזרח מדינה זרה שרוצה להיכנס לארצות הברית צריך לקבל ויזה (שהייה זמנית שהיא לא הגירה או ויזת הגירה במעמד של אזרח קבע). וידות עבודה זמניות הם לאנשים שרוצים להיכנס לארצות הברית לתקופה מסוימת כדי לעבוד בה, והם צריכים להוכיח שיש להם עבודה ושהמעסיק יגיש עבורם בקשה לרשויות ההגירה האמריקאים. לפני שמגישים בקשה לויזה, צריך להראות שכן הוגשה בקשה כזו ושהיא אושרה.
  • אשרת H-1B – האשרה הזו ניתנת לאנשים עם מומחיות מקצועית כלשהי שהתבקשו לעבוד בארצות הברית על ידי חברה אמריקאית. הויזה הזו מוגבלת ודורשת תואר ראשון או משהו שווה ערך.
  • אשרת H-3B – אשרה זו ניתנת למתמחה או למישהו שהוא בעל השכלה מיוחדת שמגיע למטרת התמחות (לא התמחות רפואית או אקדמית). ההתמחות צריכה להיות ייחודית לארצות הברית ואין אותה במדינת המוצא שלו או כאשר מדובר בהתמחות בתחומי החינוך לילדים, בעלי ליקוי נפשי, פיזי או ילדים עם צרכים מיוחדים. ל
  • ויזת L-1 –  ויזה למטרת עובדים שהם מנהלים או מנהלים בכירים או עובדים עם ידע מיוחד שחייבים לעבוד בסניף החברה בארצות הברית.  המבקש צריך לעבוד שנה אחת לפחות מתוך 3 שנים קודמות של החברה לפני שהעבירו אותו לסניף בארצות הברית (או בחברת הבת של החב' המבקשת). צריך גם להוכיח שהסניף האמריקאי הוא סניף חדש.
  • ויזה O-1 – ויזה שמונפקת לזרים בתחומי אומנות, אתלטיקה, בידור, קולנוע וכו'. המבקש יגיע לארצות הברית לתקופה זמנית ויעבוד בתחומו. עורך הדין לענייני הגירה בארה"ב יסייע לכם להנפיק ויזות לבני משפחה נלווים, סוכנים וכו'.
  • אשרות למסחר והשקעה, הבורסה לניירות ערך, ניו יורק – הויזות הללו מונפקות על פי אמנות שקיימות בין ארצות הברית למדינות אחרות. הויזה הזו תאפשר עבודה לתקופה זמנית למטרת בחינת השקעות ומיזמים בארצות הברית..
  • ויזת E1 – ויזות לעובדים של חברות זרות. החברות הללו מקיימות יחסי סחר משמעותיים עם ארצות הברית. כדי לקבל את הויזה, החברה צריכה לקבל אישור הסמכה ואז כל עובד בחברה יכול לקבל את האשרה. יש לציין שהאשרה היא רק למדינות שיש להן אמנות עם ארצות הברית.
  • ויזת E2 –  אשרות שמגיעות לאזרחי מדינות שיש להן אמנות עם ארצות הברית. המטרה היא שאותם אנשים ידריכו ויכוונו את העסק.
  • אשרות למבקרים – ויזת תייר (B-1/B-2) – אשרה למבקרים היא לאנשים שרוצים להיכנס לארצות הברית לתקופה קצרה כדי לדאוג לעסקים או לטיולים. האשרה הזו לא מאפשרת לעבוד בארצות הברית. יש לציין שאשרה מסוג 1B מתאימה גם לאנשים שמתעסקים בספורט תחרותי שמתקיימת בארצות הברית (שאין עליה פרס כספי).

אשרות לימודים – ויזות סטודנט (F-1, M-1)

  • אשרת לימודים מסוג F-1 – זו אשרה לסטודנטים במוסדות אקדמיים מוכרים בארצות הברית (מבתי ספר ועד למכללות. יש לציין שהאשרה כוללת גם לימודים למוסדות לשפה האנגלית.
  • אשרת לימודים מסוג M-1 – אשרה ללימודים מקצועיים לטובת הכשרה או השמה או ללימודים במוסד לא אקדמי (חוץ מהמוסד ללימודי השפה האנגלית).
  • אשרת החלפת מבקרים מסוג J-1 – אשרה להחלפת מבקרים (לרוב למטרת אנשים שהם רוצים להישאר כדי ללמוד לימודים גבוהים בארצות הברית). אשרה זו היא לא רק ללימודים אלא היא מאפשרת לעבוד תוך כדי. למשל, ד"ר שמגיע לארצות הברית לתואר מתקדם ועבודה במחקר. כדי לתת אשרה מסוג זה, נותן החסות חייב להיות מורשה מטעם התוכנית שאליה אותו מבקש מגיע. בנוסף, המבקש חייב להיות מעל גיל 18 ובקיא באנגלית.

אשרות נוספות

אשרת H-2B – לעבודה עונתית זמנית ולא חקלאית.

אשרת R-1 – עובדי דת.

אשרת B-1 – במקום H-1B – עובדים זמניים לטווח קצר מסוים.

אשרת H-3 – חניכים.

אשרת P-1 – ספורטאים בינלאומיים וכו'.

עורך דין לענייני הגירה – קנדה

ממשלת קנדה מאפשרת לתת ויזות קבועות לבעל מעמד משפחתי וכלכלי, על פי הקריטריונים הבאים: משלת קנדה מעניקה ויזות קבועות לבעלי מעמד משפחתי ולבעלי מעמד כלכלי, לפי הקריטריונים המפורטים להלן:

עובד מיומן – המבקש נמדד על ידי שיטה בנקודות. כלומר, הסבירות להשתקעות מוצלחת בקנדה עם משפחתו. הנקודות מתקבלות על ידי קריטריונים קבועים מראש.

הגירה עסקית – למטרת הגירה עסקית, יש למעשה 3 תוכניות הגירה שנותנות אפשרות למגורי קבע עם ניסיון ניהול והון אישי מסוים.

  • עצמאים – תוכנית מתאימה למועמדים שיש להם ניסיון וכוונה ביצירת תעסוקה עצמאית תוך תרומה לחיי תרבות, אומנות או ספורט בקנדה. כמו כן, הוא יכול גם לרכוש או לנהל שטח חקלאי.
  • יזמים – תוכנית מתאימה למועמדים שרוצים ומראים שהם יכולים להתבסס כלכלית בגלל ניסיון העבר העסקי שלהם והון אישי גבוה. הוויזה תינתן רק לאחר התחייבותו של המבקש להשקיע בניהול עסק בקנדה תוך מעורבות אישית בעסק הזה, וזאת למטרת תרומה לכלכלה ויצירת מקומות תעסוקה.
  • משקיעים – תוכנית שמתאימה למועמדים שיכולים להתייצב כלכלית על בסיס ניסיון עסקי או ניהולי והון אישי בשווי 800 אלף דולר נטו. אישור הוויזה יינתן רק אם המבקש יתחייב להשקעה פסיבית ללא ריבית בסך של 400 אלף ₪ בקרן השקעות ממשלתית קנדית ל-5 שנים. ההתחייבות צריכה להיות התחייבויות בלתי חוזרת.

מימון משפחתי – יש תוכניות הגירה שמטרתן לקדם איחוד משפחות של אזרחי קנדה ותושבי קבע יחד עם קרובי משפחה מדרגה ראשונה (כולל בני זוג, גם חד מיניים), ידועים בציבור עם ילדים בני 6 לפחות, ילדים לא נשואים עד גיל 22, הורים, סבים וסבתות, אחיינים או אחייניות, אחים או אחיות או נכדים יתומים  לא נשואים עד גיל 18.

צריך לציין שלמחוז קוויבק בקנדה יש מדיניות הגירה נפרדת והיא נותנת עדיפות ללאומים מסוימים. תוכניות הגירה לעובדים ולהגירה עסקית שונות. עורך הדין שתקחו שמומחה לענייני הגירה צריך לבדוק את התאמתכם לכל מסלול ולהגיש בקשה בהתאם.

עורך דין הגירה – אירופה

אם אתם רוצים אזרחות אירופאית במדינות האיחוד וכך אתם יכולים ליהנות מכל יתרונות האזרחות האירופאית, עדיף שתתייעצו עם עורך דין לענייני הגירה אירופה שעוסק בליווי לקוחות בהליך הוצאת הדרכון והאזרחות האירופאיים.

קבלת דרכון אירופאי אפשרית במקרים שבהם המבקש מחזיק באזרחות אירופאית של אחת ממדינות האיחוד האירופאי. רוב מדינות האיחוד מאפשרות החזקה של שתי אזרחויות ולכן אלפי ישראלים יכולים להגיש בקשה להנפיק דרכון אירופאי או אזרחות אירופאית. עורך הדין לענייני הגירה אליו תיגשו, יטפל בכל הליך הבקשה, כולל משלב בירור זכאות לקבל את הדרכון או הזרחות ועד לקבלתו. דרכון ואזרחות אירופאיים הם מסמכים מזהים עבור כל מי ששוהה מחוץ למדינות הללו ולכן יש לכך יתרונות רבים.

יתרונות לדרכון אירופאי

  1. ניידות ללא הגבלה בין מדינות אירופה, ולכל מטרה.
  2. העתקת מקום המגורים לכל אחת ממדינות האיחוד האירופי ללא צורך בהגשת בקשות מיוחדות או אישורים מיוחדים.
  3. מאפשר לעבוד בכל אחת ממדינות האיחוד האירופאי ללא הגבלות או אישורי העסקה.
  4. מאפשר ללמוד בכל אחת ממדינות האיחוד האירופאי מבלי צורך באשרות מיוחדות ולקבל את ההטבות שנותנים לסטודנטים כולל לימודים בחינם, שכר דירה, דמי מחייה וכו'.
  5. מאפשר ליהנות מהקלות נוספות שמוענקות לאזרחי מדינות אירופה בכל הקשור לאשרות כניסה מחוץ לאירופה.