במידה ואתם מעוניינים בהקמת חברת סטארט אפ שאתם חושבים שהוא פורץ דרך, או אם אתם בעלי עסק או חברה בתחום כלשהו בהייטק, האם כבר שכרתם עורך דין מומחה בתחום ההייטק על מנת שיטפל בכל ענייני החברה?

עורך דין הייטק

מדינת ישראל היא אחת המדינות החזקות בתחום החדשנות והייטק ובשל כך גם ישראל מתמודדת עם לא מעט אתגרים בתחום כמו אתגרים חברתיים, אינפלציות בתעשייה הישראלית ועקב המצב שהכסף הפרטי והממשלתי שמועבר לתחומים הללו למטרת פיתוחם, לא בהכרח מספיקים להדביק את הפער שיש בין הביקוש לסכומי הכסף, וזאת כי יש כמויות רבות של חברות סטארט אפים שנפתחים ונסגרים כל שנה. חברות סטארט אפ נסגרות ממספר סיבות כמו העדר מודל עסקי ראוי ונכון לחברה עצמה, אי התאמה של החברה לשוק הישראלי או השוק העולמי, מוצר לא רלוונטי  וכו'. סיבות אלו, ועוד רבות, גורמים לנפילה של חברות סטארט אפים עקב חוסר יכולת לגייס כספים, בגלל אותן סיבות. כמובן שזה הדבר החשוב ביותר, וזאת כי מעט מאוד יזמים מסוגלים לנהל חברה ללא השקעה לאורך זמן.

חברות הייטק יוכלו לגייס את ההשקעה הדרושה להם למיזם בהתאם למוכנות שלהם במובן עסקי, מנטלי ומשפטי גם של היזם עצמו וגם של הצוות שלו. מוכנות משמעותה מוכנות קניינית, מבחינת התאגדות החברה, תוכנית המייסדים, בניית הצוות, מעורבות של גורמים אחרים בנושא פיתוח המוצר או החברה, קבלת הסכמות מגורמים אחרים, הסדרים נושאים שונים, רגולציה וכו'. על החברה החדשה להיות מוכנה להכול ובמיוחד בכל התנאים הללו מאחר והם מהווים תשתית ראויה לקראת שאלות המשקיעים מול היזם. כמו כן, זה יהווה תשתית ראויה בכל בדיקות הנאותות שיבצעו למיזם החדש שירצו להשקיע בו.

עורך דין בתחום ההייטק צריך ללוות את חברת הייטק החדשה משלב הרעיון, דרך לערוך הסכם מייסדים, התאגדות החברה, ניהול שוטף של המיזם, שלבי ה-SEED, שהם שלבי הגיוס הראשונים ואף בשלבי הגיוס המתקדמים יותר וכמובן בשלב המכירה, הנפקה, מיזוג או רכישה של החברה.

עורך דין בתחום ההייטק צריך ללוות את לקוחותיו, בין אם אלה יזמים פרטיים או חברות סטארט אפ, במקצועיות ככל שניתן ובמסירות ולהוות ייעוץ משפטי לאורך כל תקופת המיזם, מתחילתו ועד סופו. כלומר, משלב גיוסי הצוות, הסכמי מייסדים, הסכמי סודיות, רישום הקניין הרוחני, רישום תקנון, רישום החברה ברשם החברות, תוכנית אופציות, יחסים בין בעלי החברה ובעלי המניות, רישום אחריות וחובות של כל נושאי החברה, עמידה בכל הרגולציות הנדרשות, בדיקה של עריכת פרוטוקולים, דיווחים נאותים לרשויות, ההתנהלויות מול הבנקים, ליווי במשא ומתן, ליווי בהליכי גיוס הון וכו'.

מתי כדאי לפנות לעורך דין הייטק ?

אם החלטת להקים חברת סטארט אפ או חברת הייטק בתחום האינטרנט, אתם חייבים לפנות לעורך דין בתחום ההייטק. עורך הדין לתחום ההייטק, ינסח מראש את הסכם המייסדים (או השותפות), וזאת כדי להגדיר תחומי אחריות ואופציות לניהול תרחישים שונים שעלולים להתרחש בעתיד, ניהול כספי וכו', וכל זה על מנת להבטיח התנהלות טובה ותקינה בחברה. ולכן, עדיף להקדים ולפנות לעורך דין לדיני הייטק מוקדם ככל האפשר.

למה צריך עו"ד הייטק ?

תחום ההייטק הוא חדש ומשתנה מיום ליום. על מנת שעורך הדין לדיני ההייטק יוכל לתת ליזם ולחברה שירות טוב ככל האפשר, עורך הדין חייב להיות בקיא בכל התחומים הרלוונטיים. עורך דין להייטק חייב להכיר את החוק, להתמחות במשפט אזרחי ובמשפט מסחרי, להבין בדיני חברות, דיני אינטרנט, דיני תקשורת, דיני מחשבים, דיני קניין רוחני, לשון הרע, פרטיות וכו'. כל אלה זה שילוב של התמחויות וכל אחת מהן חשובה למתן ייעוץ הולם לחברות הייטק.